Matematik

Komplekse ligninger

26. maj 2015 af PabloK (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej alle

Situationen er den, at jeg skal op til en eksamen i lineære modeller imorgen. I den forbindelse er jeg stødt ind i en type af komplekse ligninger, som jeg ikke ved hvordan man griber an. Den ser således ud:

z^2=-(4+4i)

Jeg ville være rigtig taknemmelig, hvis der var nogen der gad at fortælle skridt for skridt hvordan man griber sådan en an.

Mvh Pablo


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2015 af peter lind

Der er to måder du kan løse ligningen på.

Den førster er at omskrive højre side til polære koordinater koordinater. du har så z2 = r*eiu+ 2πin. Løsningen bliver så z =r½*eiu/2+ nπi.

Den anden metoder

skriv z = x+iy    z2 = x2+2xyi -y2 =-(4+4i)

da realdelen og imaginærdelen skal være ens på begge sider af lighedstegnet giver det 2 ligninger med 2 ubekendte, som du må løse


Skriv et svar til: Komplekse ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.