Kemi

Syre-baseblandingsopgave pH

26. maj 2015 af lillemus85 (Slettet) - Niveau: C-niveau

http://i.imgur.com/bBbdFY1.png

Jeg mangler hjælp til følgende opgave, som er ved at drive mig til vanvid. Håber en venlig sjæl kan hjælpe.

Jeg kan ikke få den til at sætte mit billede ind, derfor linket. :-/


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2015 af Heptan


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. maj 2015 af Heptan

Benyt neutralisationen

H+ + OH- → H2O

og definitionerne

pH = - log[H+]

pOH = - log[OH-]

pH + pOH = 14

Desuden er [H+] = [H3O+]


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2015 af Heptan

Bemærk at svovlsyre er en divalent syre og at bariumhydroxid er en divalent base. Dvs. dobbelt-op på H+ hhv. OH-.


Skriv et svar til: Syre-baseblandingsopgave pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.