Matematik

Matematik hjælp!!!

26. maj 2015 af Anna830 (Slettet) - Niveau: C-niveau

I en trekant ABC er siden BC dobbelt så lang som siden AB, og siden AC er halvanden gange så lang som siden AB. 

a) bestem trekantens vinkler
Det oplyses, at længden af højden fra B er 5
b) Bestem længden af siderne og rekantens areal 

Hvordan gør jeg det??


Svar #1
26. maj 2015 af Anna830 (Slettet)

Ingen?


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. maj 2015 af Moderatoren


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. maj 2015 af Therk

#1

Ingen?


Du er da spækket med tålmodighed? Har du prøvet at tegne et eksempel?

a) Hint: Benyt cosinusrelationerne.

\cos(A) = \frac{b^2+c^2-a^2}{2bc}

og anvend nu at du kender sidernes forhold:

\begin{align*} BC &= 2AB \\AC &= \frac 32 AB\end{align*}

Sæt nu AB = 1 og du kan finde vinklen.


Skriv et svar til: Matematik hjælp!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.