Matematik

Hjælp med at reducere udtrykket

26. maj 2015 af Linda95 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej er der en der kan hjælpe med at reducere dette udtryk, og helst vise alle mellemtrin så jeg kan følge med. 

Tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2015 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. maj 2015 af SuneChr

Benyt potens- og rodregnereglerne.
a^{\frac{p}{q}}=\sqrt[q]{a^{p}}            \left ( a^{b} \right )^{c}=a^{bc}
Ved at arbejde med disse, opnår du færdigheden.
Færdiggør reduceringen til du når til
\sqrt[6]{\frac{y}{x^{5}}}
 


Svar #3
26. maj 2015 af Linda95 (Slettet)

Jeg kan ikke se det for mig kan du vise det med alle trin? Jeg har ikke prøvet at reducere sådan en før nemlig. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. maj 2015 af SuneChr

Der kan reduceres på flere måder. Man finder som regel sin egen måde at begynde reduceringen på.
Start f.eks. med at sætte brøken under fælles rodtegn.
Tælleren under rodtegnet kan nu opløftes "i en halv".
... ... ...
SP 2605151525.PNG

Vedhæftet fil:SP 2605151525.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. maj 2015 af alexandersvanholm

\frac{\sqrt[3]{\sqrt{x\cdot y^3}}}{\sqrt[3]{x^3\cdot y}}

=\frac{(x\cdot y^3)^\frac{^1}{6}}{x\cdot \sqrt[3]{y}}

=\frac{x^\frac{1}{6}\cdot \sqrt{y}}{x\cdot \sqrt[3]{y}}

=\frac{x^\frac{1}{6}\cdot y^\frac{1}{6}}{x}

=\frac{y^\frac{1}{6}}{x^\frac{5}{6}}

=(\frac{y}{x^5})^\frac{1}{6}


Skriv et svar til: Hjælp med at reducere udtrykket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.