Matematik

Mat. test

26. maj 2015 af Gaja42 (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg forstår ikke denne opgave, hvordan kan jeg regne den ud?

"i kulturministeriets udgivelse "kulturpenge 2003" har man opgjort det årlige antal udsendelsestimer på DRTV. i en model kan udviklingen i det årlige antal udsendelsestimer som funktion af tiden beskrives ved

f(t) =2878 x 1,107 t

hvor f(t) betegner det årlige antal udsendelsestimer til tiden t (målt i år efter 1990) 

før rede for hvad tellene 2878 og 1,107 fortæller om udviklingen i det ålige antal udsendelstimer på DRTV. 

what to do :3


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. maj 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

2878 var antallet af udsendelsestimer i år 1990. (t=0).

1,107 er fremskrivningsfaktoren, dvs. den faktor, som antallet øges med hvert år. Med andre ord vokser antallet af udsendelsestimer med 10,7% hvert år.


Svar #2
26. maj 2015 af Gaja42 (Slettet)

Tak! jeg er helt fucked på den her test, så tusind tak for dit svar haha :D 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. maj 2015 af Soeffi

#0 f(t) =2878 x 1,107 t

Du mener:

f(t) =2.878 \cdot 1,107^{t}...?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. maj 2015 af alexandersvanholm

#3

Der kan vidst ikke være tvivl om, at modellen ser sådan ud.


Skriv et svar til: Mat. test

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.