Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Nulpunktsomsætning, hjælp!

26. maj 2015 af Josefine4 - Niveau: B-niveau

Hej SP!

Jeg er ved at forberede VØ skriftlig eksamen B til i morgen. Kan I hjælpe mig med denne opgave?

Vurder, hvor meget omsætningen mindst skal stige, hvis det skal være lønsomt at ansætte en ny sælger.

Der bliver angivet at hvis en ny sælger ansættes, vil personaleomkostningerne stige med kr. 400.000. Virksomhedens gennemsnitlige dækningsgrad er 41,2 %.

Skal jeg ikke bruge formlen for nulpunktsomsætning så?
 

Nulpunktsomsætning = Kapacitetsomk. *100/dækningsgrad

= 400000*100/41,2= 970.873,8 kr.

Er dette korrekt? Ville da bare mene, at omsætningen skal stige med det samme, som personaleomkostningerne? Altså de 400.000 kr.


Skriv et svar til: Nulpunktsomsætning, hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.