Fysik

Kinematik

26. maj 2015 af Elias1991 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Kan jeg få hjælp til opg 1, c. Jeg har vedhæftet et billede af opgaven.

Jeg har prøvet med stedfunktionen for konstant hastighed, men for forkert resultat. Hvad gør jeg forkert? Jeg for det til 30 km men facit siger 28 km.

På forhånd tak
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2015 af peter lind

Eftersom du ikke har skrevet hvad du har gjort, kan jeg ikke fortælle dig, hvad du har gjort galt.

Til det første spørgsmål skal du bruge at v = a*t


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. maj 2015 af Soeffi


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. maj 2015 af Soeffi

#0 Du glemmer accelerationen og antager konstant hastighed fra start. Toget har en acceleration på 2 km/min2 de første 2 minutter. Dette giver:

S1 = 0,5·2 km/min2·(2 min)2 = 2 km.

Derefter kører toget 13 min. ved en konstant hastighed på 120km/t = 2 km/min, S2 = 13 min·2km/min = 26 km.

I alt 2 km + 26 km = 28 km.


Svar #4
27. maj 2015 af Elias1991 (Slettet)

Jeg forstår nu hvad jeg har gjort galt, mange tak for hjælpen.

Skriv et svar til: Kinematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.