Matematik

Hjælp!!! Matematik

27. maj 2015 af AwesomeUggi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven lyder sådan her.

I en model antages det, at sammenhængen mellem højde og rumfang kan beskrives ved en funktion af typen

V(x)=b⋅ x a.

Jeg er kommet frem til at a=2.99053 og b=0.161587, derfor er forskriften for V, V(x)=0.161587*x^(2.99053) 

Men jeg sidder fast i opgave c.) og aner ikke hvordan jeg skal regne den ud.

Opgave c.) Bestem hvor mange procent rumfanget af en karaffel i denne serie ændres med, når

højden øges med 10%.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2015 af SuneChr

V (x) = bxa  = Vfør
V (1,1x) = b(1,1x)a = 1,1a ·V (x)  =  Vefter
Ændring af V i % :
100%·(Vefter - Vfør) / Vfør


Skriv et svar til: Hjælp!!! Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.