Kemi

Beregning af enzymaktivitet

27. maj 2015 af Star04 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Nogle der kan hjælpe med følgende? 

Michaelis-Menten ekvationen lyder: v = Vmax*[S]/(Km+[S]. En anden relation er kcat=Vmax/[E]. Et enzym har molekylvægten 100.000 g/mol, et "turnover number" som er 40 s-1 og opnår sin halve maksimale aktivitet ved 5 mM af substratet. Beregn aktiviteten når enzymkoncentrationen er 1 mM og substratkoncentrationen er 15 mM.  

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2015 af Heptan

Når v = ½ vmax fås KM = [S] = 5 mM

Det oplyses at kcat = 40 s-1 og dermed fås Vmax = kcat [E] = 40 s-1 · 1 mM = 40 mM/s

Da alle størrelser i Michaelis-Menten ligningen nu er kendte indsættes disse og man får:

v = vmax · [S]/(KM + [S]) = 30 mM/s


Skriv et svar til: Beregning af enzymaktivitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.