Matematik

Vektorer

27. maj 2015 af hejtykke2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hjælp!

Hvordan regner jeg opgave b ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2015 af Heptan


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. maj 2015 af Heptan

b) Det er oplagt at fremstille en ny linje, som er normal på linjen l og som indeholder punktet P. Projektionen er skæringen mellem disse to linjer.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2015 af alexandersvanholm

Vi skal lige være enige i, at vi har fået det samme i det første delspørgsmål.

a)

\binom{x}{y}=\binom{1}{5}+t\cdot \binom{2}{3}

b)

Retningsvektoren for l svarer til en normalvektor for m:

\overset{n_{m}}{\rightarrow}=\overset{r_{1}}{\rightarrow}

Ligning for m:

a\cdot (x-x_{0})+b\cdot (y-y_{0})=0

2\cdot (x+10)+3\cdot (y-21)=0

2x+3y-43=0

Bestem skæringen mellem de to linjer:

2\cdot (1+2t)+3\cdot (5+3t)-43=0

13t-26=0

t=2

Indsæt dette i parameterfremstillingen:

\binom{x}{y}=\binom{1}{5}+2\cdot \binom{2}{3}=\binom{5}{11}

Hermed er koordinatsættet til projektionen:

(5, 11)


Svar #4
27. maj 2015 af hejtykke2 (Slettet)

Jeg får dette i opgave a 


Svar #5
27. maj 2015 af hejtykke2 (Slettet)

???


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. maj 2015 af Heptan

#5 Der findes flere måder at løse opgaven på og du har også gjort det korrekt


Svar #7
27. maj 2015 af hejtykke2 (Slettet)

jeg får bare t = 1/2. Er det rigtigt?


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.