Matematik

Logaritmer

27. maj 2015 af VIOR (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Hvorfor er

 \frac{ln(8)}{ln(2)} = 3 

Jeg kender regnereglen: \frac{ln(a)}{ln(b)} = ln(a) - ln(b ), men er den relevant her - og hvis den er, hvorfor giver det så tallet 3?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2015 af peter lind

 ln(8) = ln(23) = 3*ln(2)


Svar #2
27. maj 2015 af VIOR (Slettet)

Men hverken ln(23) eller 3*ln(2) giver 3... Forstår det ikke helt..


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. maj 2015 af peter lind

ln(8) = 3*ln(2) er jo kun tælleren i en brøk, hvor der der står ln(2) i nævneren


Svar #4
27. maj 2015 af VIOR (Slettet)

Selvfølgelig, det giver mening! Mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Logaritmer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.