Matematik

Diff.lign.

27. maj 2015 af hejtykke2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan regner jeg denne opgave i hånden og på Maple?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2015 af Soeffi


Svar #2
27. maj 2015 af hejtykke2 (Slettet)

? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2015 af LeonhardEuler

Det er differentialligning på formen (hvor k = 0,1518)

         U'  = k•U 

som har den fuldstændige løsning på formen

        U = c•ek•x

benyt begyndelsesværdiproblemet U(25) = 6,25 til at finde den partikulære løsning 

Ved at løse ligningen 

        6,25 = c•e0,1518•25 ⇔  c =  6,25•e-3,795

hvoraf 

U(x) = 6,25•e-3,795 • e0,1518•x


Svar #4
27. maj 2015 af hejtykke2 (Slettet)

jeg får det til det her


Svar #5
27. maj 2015 af hejtykke2 (Slettet)

???


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. maj 2015 af LeonhardEuler

#2 og #5: Hvad betyder alle de "?" ? Du må lære have tålmodighed. 

#4: Nu gælder der også at     6,25•e-3,795 ≈ 0,14052    ,   men ja det er korrekt 


Svar #7
27. maj 2015 af hejtykke2 (Slettet)

hvad er resultatet da?


Svar #8
27. maj 2015 af hejtykke2 (Slettet)

hjælp..


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. maj 2015 af LeonhardEuler

Forstår du overhovedet, hvad opgaven går ud på? Såfremt ikke, så bør du genoplæse emnet differentialligninger. 


Svar #10
27. maj 2015 af hejtykke2 (Slettet)

Nej, jeg forstår det nemlig ikke, for vi har ikke fået udleveret noget om det og heller ej haft noget om det på klassen.


Skriv et svar til: Diff.lign.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.