Matematik

Stamfunktioner

27. maj 2015 af hejtykke2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave?

Jeg får det til F(x)= ln+6x^3+k

og k =ln  -2

er det ikke forkert?


Svar #1
27. maj 2015 af hejtykke2 (Slettet)

her


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. maj 2015 af Heptan

Jo det er forkert. Udnyt at ∫ 1/x dx = ln(x) og at ∫ xa dx = 1/(a+1) xa+1


Svar #3
27. maj 2015 af hejtykke2 (Slettet)

det giver 2 så?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. maj 2015 af Heptan

Hvordan er du kommet frem til det?


Svar #5
27. maj 2015 af hejtykke2 (Slettet)

F(x)=ln(x)+6x^3+k

1 indsættes på x's plads og 8 indsættes på F(x)'s plads.

8 = ln (1)+6*1^3

8 = 6+k

k = 8-6 = 2


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. maj 2015 af Heptan

Du har lavet en fejl. Prøv at integrere 6x2 igen


Svar #7
27. maj 2015 af hejtykke2 (Slettet)

hov.. det må give 6 så


Skriv et svar til: Stamfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.