Matematik

Træls opgave!! Hjælp!

27. maj 2015 af hejtykke2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

I forhold til opgave a, skal jeg så bare regne 0,16*4 ud?

og hvordan finder jeg funktionen i opgave b?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2015 af alexandersvanholm

a)

Nemlig.

b)

Da højden af græsset er 3 cm efter græsslåning, har man begyndelsesbetingelsen

h(0)=3

Løs differentialligningen:

[h'(t)=0.16\cdot h(t), h(0)=3]\overset{solve DE}{\rightarrow} h(t)=3\cdot e^\frac{4}{25}^t

Altså er

h(t)=3\cdot e^{0.16\cdot t}\overset{solve for t}{\rightarrow}[[t=6.130182831]]


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. maj 2015 af alexandersvanholm

#1

Der går altså 6 døgn mellem de to græsslåninger.


Svar #3
27. maj 2015 af hejtykke2 (Slettet)

Er det rigtigt formuleret til opgave a?

Når græshøjden er 4 cm vokser græsset ifølge modellem med 0,64 cm i døgnet efter sidste græsslåning.


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. maj 2015 af alexandersvanholm

#3

Det ser udemærket ud.


Svar #5
27. maj 2015 af hejtykke2 (Slettet)

Vil du ikke lige hjælpe mig med den her opgave også?

Opg.  c

Jeg får 145 i opgave a, er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. maj 2015 af alexandersvanholm

#5

Det er korrekt. Væksthastigheden er 145 traner pr. år.


Svar #7
27. maj 2015 af hejtykke2 (Slettet)

Er min funktion rigtig?


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. maj 2015 af alexandersvanholm

Vi forholder os lige til en enkel tråd med denne opgave, ikke?


Skriv et svar til: Træls opgave!! Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.