Matematik

Tranebær

27. maj 2015 af hejtykke2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er det rigtigt nok, at jeg i opgave a skal indsætte 500 på N's plads i modellen?

Når jeg gør det, får jeg 145. Betyder dette 145 år efter begyndelsesåret?


Svar #1
27. maj 2015 af hejtykke2 (Slettet)

og hvordan bestemmer jeg opgave c?


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. maj 2015 af alexandersvanholm

Væksthastigheden er 145 traner pr. år.

c)

Vi er jo ude i en omgang logistisk vækst. Og i denne opgave er der adskillige metoder, som kan benyttes til at nå frem til facit. Vi ved, at den største væksthastighed er til stede, når funktionen har fået opfyldt halvdelen af sit maksimum på 1500, altså der hvor

N=750

Tidspunktet for dette bestemmes:

n(t):=\frac{1500}{1+\frac{653}{97}\cdot e^{-0.435\cdot t}}

solve(750=n(t),t)

t=4,3836003466

Altså er den største væksthastighed i

1975+4=1979


Svar #3
27. maj 2015 af hejtykke2 (Slettet)

Jeg får funktionen i b til det her?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. maj 2015 af alexandersvanholm

#3

Det ser lidt forkert ud.


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. maj 2015 af alexandersvanholm

Vedhæftet billede.

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. maj 2015 af alexandersvanholm


Skriv et svar til: Tranebær

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.