Fysik

Fysik hjælp!!!

28. maj 2015 af Anna830 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan gør jeg dette? Forstår det ikke (vedhæftet)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2015 af hesch (Slettet)

Omsæt "normalt" lufttryk til N/m2.

Multiplicer med jordens areal, hvorefter du har enheden i N.

F = m * g     =>   m = F / g.

( Det blev vist nærmest en gentagelse af det der står i opgaven ).      :)


Svar #2
28. maj 2015 af Anna830 (Slettet)

Så a bliver

5.112472640 * 10^8 (enhed?)

b bliver

5.180212801 * 10^13 (Pa?)

c bliver 5.275165888 * 10^18 (enhed?)

kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. maj 2015 af hesch (Slettet)

"Hundekunsten" i fysik er at have styr på enhederne. Hvorfor skriver du:  (enhed?).

Når du bruger formlen:  A = 4*π*r2  afhænger enheden for A af enheden for r. Du må da vide hvilken enhed du har anvendt for r. Har du ikke styr på enhederne kan talværdierne være fuldstændigt ligegyldige.

Se fx:

m = F / g     =>

kg = N / ( m / s2 ) = ( ( kg*m ) / s2 ) / ( m / s2 ) = kg.   ( Yes: det stemmer ).

Kan du se det?  Man kan tjekke om formlen er korrekt ved at afstemme enheder.  Det er smart.


Svar #4
28. maj 2015 af Anna830 (Slettet)

Fordi jeg er usikker på hvad enheden er i dette tilfælde, jeg tænkte i a

er det bare km

og i b

N/km^2 

og c

er jeg stadig usikker på, da jeg her har km^2, km^2 (som så går ud med hianden) og resterende er N og m/s^2 


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. maj 2015 af hesch (Slettet)

#4:  Netop. 

Så  i (a) bliver

A = 5.112472640 * 10^8 km2   ( har jeg regnet efter ).

Du kan nu omregne A til enheden: m2 og i (b) have trykket P i enheden N/m2. Herefter får du så:

F = P*A ud i enheden:  N/m2 * m2 = N.  Herefter:

m = F / g  ud i enheden kg, som vist i  #3.

Så kører det.


Svar #6
28. maj 2015 af Anna830 (Slettet)

Efter hvad jeg har beregnet i b har jeg først enhederne N/m^2 (da jeg beregner p) og derefter enhederne N/km^2 (da jeg beregner den samlede kraft ved at sige p * A) forstår så ikke helt hvad du mener. 

da jeg beregner p har jeg udelukkende kun enheden N/m^2 så enheden til sidst må også være N/m^2 

da jeg beregner den samlede kraft (p * A) har jeg udelukkende kun enheden N/km^2 

til sidst, i c, da har jeg enhederne km^2, km^2, N og m/s^2. Det er indlysende at km^2 går ud med hinanden, men hvad gør jeg med N og m/s^2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. maj 2015 af Soeffi


Svar #8
28. maj 2015 af Anna830 (Slettet)

#7 

???


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. maj 2015 af hesch (Slettet)

#6:  Ad:  men hvad gør jeg med N og m/s^2 ?

Det har jeg vist i  #3 ( nederst ):  m = F / g.

1 N = 1 kg*m / s2

( Det er den kraft der kan accelerere en masse på 1kg til en hastighed på 1m/s i løbet af 1 s. )


Skriv et svar til: Fysik hjælp!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.