Kemi

Fri reaktionsenergi

29. maj 2015 af Simon888 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående
Hvordan løser man vedhæftede opgave. Jeg tænkte på at bruge ligevægtsbetingelse 3, men får ligevlgtskonstanten k_a til 1 hvormed det hele bliver nul
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2015 af Heptan

Ligevægtskonstanten er lig
K = 1/(p(O2)) = 1/(21 % * 1,01325 bar)
Benyt derefter
G = - RT ln(K)

Svar #2
29. maj 2015 af Simon888 (Slettet)

Men er ligevlgtskonstanten ikke givet som k_a = 1/(1*(P(CO2)/P standard )) = P standard / P(CO2) ?

Svar #3
29. maj 2015 af Simon888 (Slettet)

Arh jeg ser det nu. Det er fordi, du bruger enheden bar, mens jeg bruger enheden Pa. Tusind tak for hjælpen.

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. maj 2015 af Heptan

Nej du bruger aktiviteter
Hvor kommer CO2 fra?

Svar #5
29. maj 2015 af Simon888 (Slettet)

Jeg mente O_2. Jeg får det rigtige resultat nu. Jeg har dig et andet spørgsmål i lidt den samme kategori. Det er spm a i den vedhæftede. Igen tænker jeg ligevægtsbetingelse 3 men hvad er trykket af H_2O ?
Vedhæftet fil:image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. maj 2015 af Soeffi

Vedhæftet fil:1607570.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #7
29. maj 2015 af Heptan

Jeg har aldrig hørt om ligevægtsbetingelse 3, ej heller 1 eller 2. Hvad er det?

Svar #8
29. maj 2015 af Simon888 (Slettet)

Den vedhæftede formulering, men det er muligt, at den slet ikke skal bruges i det første spm for jeg ville umildbart mene, at den skal bruges til at bestemme trykket i spm b)
Vedhæftet fil:image.jpg

Svar #9
29. maj 2015 af Simon888 (Slettet)

Jeg har løst de to efterfølgende spm b) og spm c) ved brug af ligevægtsbetingelse 3 med det facit man gerne skulle få i spm a). Der skulle man få 17,30 kJ/mol. Dernæst kan jeg løse ligningen solve(17.30*10^3=-8.314*323.15*log((p/101325)^2),p) og få P = 4050 Pa, som facit også siger, og til sidst kan jeg ved opslag finde det mættede vanddamptryk for 50 grader celcisus og få RF= P/P_m = 4050 Pa / 12344 Pa = 0,33, som også stemmer med facit. Men jeg har absolut ingen ide om, hvordan man finde den fri standardreaktionsenergi. 


Svar #10
30. maj 2015 af Simon888 (Slettet)

Jeg tror, jeg har fundet løsningen. Jeg går ihvertfald de 17,30 kJ/mol ved brug af dette, hvor standardentalpien og standardentropien slås op i en tabel for 25 grader celsius.
Vedhæftet fil:image.jpg

Svar #11
30. maj 2015 af Simon888 (Slettet)

Jeg undrer mig dog, for ifølge vedhæftede sætninger, så kan man ikke gøre sådan, men er det fordi, det er i standardtilstanden ?
Vedhæftet fil:image.jpg

Svar #12
30. maj 2015 af Simon888 (Slettet)

.
Vedhæftet fil:image.jpg

Svar #13
30. maj 2015 af Simon888 (Slettet)

.
Vedhæftet fil:image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #14
01. juni 2015 af Heptan

#10 Det er korrekt. Man kan med god tilnærmelse antage enthalpi- og entropiændringer som værende konstante med temperaturen, så derfor kan man bruge 5.43.

Det er dog muligt at man på universitetet skal benytte 3.55 ved beregning af reaktionsenthalpi og evt. 4.26 for beregning af reaktionsentropi (den formel kan jeg ikke se).


Skriv et svar til: Fri reaktionsenergi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.