IT

RSA

16. juni 2015 af Asgerlouisen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogen der ved hvorledes den offentlige nøgle (n,e) findes, når phi(n) er beregnet?

NB = phi(n)     =   (p-1)(q-1)

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2015 af peter lind

Du gætter på et tilfældigt ulige tal af en passende størrelse. Hvis tallet er primisk phi(n) bruger du det tal. Ellers vælger du et nyt og undersøger det. Du kan vælge systematisk ved at vælge tallet 2 mindre eller større end det foregående.


Svar #2
16. juni 2015 af Asgerlouisen (Slettet)

kan du komme med et eksempel? ville være dejligt!


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. juni 2015 af peter lind

p = 37 q= 41    n=37*41   (p-1)(q-1) = 36*40 = 1440

Du prøver med et ulige tal 21. Det er ikke primisk med 1440 så det dur ikke. Du vælger så et nyt. hvis du går 2 op bliver det 23. Det er primisk med 1440 så du sætter e = 23.  Hvis du i stedet havde valgt at gå 2 ned skulle du teste 19. Det er også primisk med 1440 så du kan vælge e=19


Skriv et svar til: RSA

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.