Generelt

PPR-UDDANNELSE

18. juni 2015 af Anonyyyym

Hej, nogle der ved hvordan man uddanner sig som ppr, og hvorhenne og hvad skal ens snit vær? har søgt lidt på google, men jeg tror man skal uddanne sig noget andet for at være ppr? Forstår ikke helt ..


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2015 af LarsJensen0 (Slettet)

Hej,

du må vidst komme med nogle flere oplysninger om hvad PPR er for noget. Er det skolepsykolog, så er det en efteruddannelse til en folkeskolelæreruddannelse.

Hilsen Lars


Svar #2
19. juni 2015 af Anonyyyym

Jamen jeg havde bare læst dette: 

PPR og Specialpædagogik varetager og understøtter specialpædagogiske opgaver for børn og unge.

PPR og Specialpædagogik (PPR) varetager og understøtter forandringsprocesser, tidlige og forebyggende og inkluderende indsatser samt specialpædagogiske opgaver på 0-18 års området i samarbejde med skoler, institutioner, forældre og børn.

I institutioner og skoler arbejder PPR kontinuerligt med rådgivning, vejledning og supervision af de professionelle voksne omkring børn og unge med særlige behov, ligesom der arbejdes med at understøtte og videreudvikle inkluderende læringsmiljøer.

PPR har til den enkelte institution/skole tilknyttet en psykolog, en talehørekonsulent og en læsekonsulent.

Desuden har PPR specialiserede indsatser som Inklusionsteam (afdækning, analyse og tilrettelæggelse af inklusionsindsats lokalt), AKT-team (Adfærd-, Kontakt- og Trivselsproblematikker) og Basis Team (udredning af børn med vedvarende psykiske vanskeligheder og/eller mistrivsel).

PPR's opgaver er bla.:

Rådgivning og vejledning til forældre og pædagogisk personale i skolen.
Deltagelse i netværksmøder omkring enkelte børn.
Pædagogisk Psykologisk Vurdering af børn med eksempelvis specifikke- og udviklingsmæssige vanskeligheder, læse- og talevanskeligheder.
Deltagelse i skolens specialcentermøder.
Kompetenceudvikling af det pædagogiske personale gennem faglig sparring og konsultative ydelser og gennem supervisionsforløb.
Henvisning til psykiatrisk udredning ved BUC (Børne og Ungdomspsykiatrisk Center), specialpædagogiske undervisningstilbud,  Kompetencecenter for Læsning (KCL), Kompetencecenter for sprog og kommunikation (KSK) m.m.


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. juni 2015 af 123434

For at blive psykolog inden for PPR, skal man have en kandidatgrad i psykologi.


Skriv et svar til: PPR-UDDANNELSE

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.