Fysik

Praktisk anvendelse af det optiske gitter

22. juni 2015 af SuperDina (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej,

Jeg skal til eksamen i fysik på C-niveau og har trykket emnet: "Lysbølger og det optiske gitter". Jeg skal herunder bl.a. fortælle om praktisk anvendelse af det optiske gitter, men er her gået i stå. 

Jeg har fundet ud af, at det bruges i CD- og DVD afspillere (jeg har dog ikke forstået, hvordan det fungerer), og man kan også bruge gitterligningen til eksempelvis at finde tykkelsen af et hår. Er der andet, jeg kan inddrage?

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. juni 2015 af mathon

… man kan også bruge gitterligningen til beregning af det monokromatiske lys' bølgelængde:

                                                  \lambda =\frac{d\cdot \sin\left ( \theta _n \right )}{n}


Skriv et svar til: Praktisk anvendelse af det optiske gitter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.