Fysik

Specifik varmekapacitet

22. juni 2015 af Sara2303 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, 

Hvad siger den specifikke varmekapacitet noget om? Ved godt, at tabelværdien fortæller, hvor energi der skal tilføres 1kg stof, for at dets temperatur stiger med én grad. Men hvad betyder dette helt konkret?

Hvad er det der gør, at nogle stoffer har en højere varmekapacitet end andre?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. juni 2015 af mathon

Temperaturen er et mål for den gennemsnitlige kinetiske energi pr. frie molekyle

                      \left<\frac{1}{2}\cdot m\cdot v^2\right>=\frac{3}{2}\cdot k\cdot T

                       T=\frac{\left<\frac{1}{2}\cdot m\cdot v^2\right>}{\frac{3}{2}\cdot k}        k=1{,}38065\cdot 10^{-23}\; \frac{J}{K}

hvor bl.a. tungere molekylmasser er vanskeligere at accelerere for at opnå samme gennemsnitlige kinetiske energi som lettere molekyler.


Skriv et svar til: Specifik varmekapacitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.