Kemi
EKSAMEN buffer
Jeg skal i et eksamensspm gennemgå hvorledes pH kan reguleres i et medium til fermentering. Men jeg kan ikke komme på andet end at man tilsætte en buffer. Jeg har så lidt svært ved hvorledes en buffer rent faktisk fungere og hvordan den kan regulere pH'en i mediet rent kemisk? Er det en bestemt reaktion jeg skal forklare? Men hvad sker der så reaktionsmæssigt??
Er også i tvivl om der er andre måder, hvorpå man kan regulere pH i et medium til fermentering??
Spørgsmålet er i forbindelse med gæring og optimal pH..
Svar #1
22. juni 2015 af mathon
En buffer = puffer er en vandig opløsning af en svag syre og dens korresponderende svage base
med pufferligningen
med brugbar puffervirkning
for
Den pH-værdi, som ønskes fastholdt kræver en specifik buffer, som kan slås op i en bufferoversigt eller i en tabel.
Svar #2
22. juni 2015 af ejejejej (Slettet)
Okay, tak.
Er der andre måder, så man kan regulere pH - eller er det rigtig nok, at det kun er buffer?
Svar #3
22. juni 2015 af mathon
Man kan altid regulere med tilsætning af sur eller basisk opløsning. Men når det - for fermenteringen - er livsvigtigt af fastholde en bestemt pH-værdi, anvendes oftest en specifik buffer, for hvilken det er karakteristisk, at pH-værdien kun ændres på første decimal selv ved tilsætning af en mindre mængde stærk syre eller stærk base.
Skriv et svar til: EKSAMEN buffer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.