Fysik

Acceleration, øjeblikkelige og middelværdier

23. juni 2015 af mbn89 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan finder man den øjeblikkelige værdi og middelværdien for acceleration?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. juni 2015 af Jerslev

#0: Øjeblikkelige værdi er differentialkvotienten for hastighedsfunktionen til det vilkårlige tidspunkt.

Middelaccelerationen findes som

<a> = \frac{\Delta v}{\Delta t},

hvor <a> er middelaccelerationen henover tidsrummet Δt, hvor hastigheden ændres Δv.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. juni 2015 af SuneChr

Den øjeblikkelige, momentane, acceleration til tiden t0 er bestemt af  f ''(t0) ,  hvor  f (t) er stedfunktionen for bevægelsen.
Med accelerationen a (t) som funktion af tiden fås middelaccelerationen i intervallet  t1 ≤ t ≤ t2

\frac{1}{t_{2}-t_{1}}\int_{t_{1}}^{t_{2}}a\left ( t \right )\textup{d}t


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. juni 2015 af Jerslev

#2: Du har fuldstændig ret.

Til fremtidige elever, der stiller samme spørgsmål gør jeg dog opmærksom på, at det ikke er et krav at forstå integralregning på fysik på B-niveau.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #4
23. juni 2015 af mbn89 (Slettet)

Mange tak :) Jeg vælger at bruge grafer til at vise det med tangent- og sekanthældning. Men det er meget rart at høre hvad andre ville gøre.


Skriv et svar til: Acceleration, øjeblikkelige og middelværdier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.