Fysik

Hjælp til at forstå, hvordan enhederne går ud med hinanden

24. juni 2015 af Arccossintan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg skal løse følgende ligning og dermed finde en fællestemperatur for to vandige væsker, når tilvæksten i indre energi er lig nul:

0,8 kg*4180J/(kg*celsius)(tf-13gradercelsius)+0,20kg*4180J/(kg*gradercelsius)*(tf-100gradercelsius)=0

Jeg har udregnet talværdien til at være 30,4, og jeg er klar over, at enheden skal være grader celsius, men jeg kan simpelthen ikke se, hvordan enhederne går ud med hinanden - kan nogen forklare dette?

Jeg beklager temperaturenheden, men jeg kunne ikke finde symbolet for grader celsius.

Mvh. Emil


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. juni 2015 af mathon

     

som ved division med

\left (0{,}20\; kg \right )\cdot\left ( 4{,}180\; \frac{kJ}{kg\cdot C} \right )

                              4\cdot (t_f-(13\; C))+ (t_f-(100\; C))=0

                              4\cdot t_f-(52\; C)+ t_f-(100\; C)=0

                              5\cdot t_f=152\; C

                              t_f=\frac{152\; C}{5}

                              t_f=30{,}4\; C


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. juni 2015 af mathon

                                             kg\cdot \frac{kJ}{kg\cdot C}\cdot C=kJ


Skriv et svar til: Hjælp til at forstå, hvordan enhederne går ud med hinanden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.