Fysik

Ohm

26. juni 2015 af Arccossintan (Slettet) - Niveau: B-niveau

En opgave lyder:

Vis, at

 1\Omega *mm^2/m=1*10^-^6 \Omega *m

Hvad menes der?

Mvh. Emil


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. juni 2015 af hesch (Slettet)

Omsæt enheden mm2 til m2.


Svar #2
26. juni 2015 af Arccossintan (Slettet)

Så argumentet er vel bare, at 1 m^2=10^6mm2 og derfor divideres med 10^6 og samtidig konverteres enheden mm^2 til m^2 og m^2/m=m, hvorfor enheden bliver \Omega *m - er det, hvad der menes med at vise det? :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. juni 2015 af mathon

      \frac{mm^2}{m}=\frac{\left ( 10^{-3}\; m \right )^2}{m}=\frac{\left (10^{-3} \right )^2\; m^2}{m}=\frac{10^{-3\cdot 2}\; m^2}{m}=10^{-6}\; m


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. juni 2015 af hesch (Slettet)

#2: Ja, det er det.


Svar #5
26. juni 2015 af Arccossintan (Slettet)

#4 Tak for hjælpen.

#3 Dette forstår jeg ikke.


Brugbart svar (1)

Svar #6
26. juni 2015 af hesch (Slettet)

#3 er ment som en gennemregning, som du kan skrive af.  Men #2 er fuldstændig rigtig.

.


Skriv et svar til: Ohm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.