Kemi

Titrering af stærk syre med stærk base

27. juni 2015 af mollylar22 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg vil gerne få hjælp til opgave b)

20,00 mL 0,1000M HCl titreres med 0,1000M NaOH

a)Beregn pH efter tilsætning af 19,98 mL af NaOH-opløsningen.

Svaret: 4,3

b)Beregn derefter pH efter tilsætning af 20,02 mL af NaOH-opløsningen.


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. juni 2015 af mathon

b)
         overskud af OH-   =  (0,002002 - 0,002000 mol) = 2·10-6 mol

         \left [ OH^- \right ]=\frac{2\cdot 10^{-6}\; mol}{(0{,}020+0,02002)\; L}=4{,}9975\cdot 10^{-5}\; M

         pOH=-\log(4{,}9975\cdot 10^{-5})=4{,}30

         pH=14-4{,}30=9{,}7


Skriv et svar til: Titrering af stærk syre med stærk base

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.