Matematik

Rødder i andengradspolynomium

30. juni 2015 af LivaAaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa alle sammen. Jeg har lidt problemer med at finde rødderne til denne her andengradspolynomium:

f(x)=-\frac{1}{2}x^2+4,5

For at finde rødderne, skal man så ikke først finde diskriminanten, som jeg har gjort her.

d=(4,5)^2-4*(-\frac{1}{2})=22,25

Dernæst har jeg gjort det her.

x=\frac{-4,5+\sqrt{22,25}}{2*-(\frac{1}{2})}=-0,22

x=\frac{-4,5-\sqrt{22,25}}{2*-(\frac{1}{2})}=9,22

Jeg er ret sikker på, at det her er forkert. Rødderne til  andengradspolynomiumen skal vidst være (-3,3). Hvad har jeg så gjort forkert. Forstår det virkelig ikke..? 

Håber i vil hjælpe mig med det: 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. juni 2015 af mathon

                   0=-\frac{1}{2}x^2+4{,}5

                   0=x^2-9=(x+3)(x-3)           brug nulreglen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. juni 2015 af mathon

eller
             1x^2+0x+(-9)=0

             ax^2+bx+\; \; \; c=0

    \begin{matrix} a=1\\ \mathbf{\color{Red} b=0} \\ \; \; \; \; \; c= (-9) \end{matrix}

    d=0^2-4\cdot 1\cdot (-9)=36

                 x=\frac{-0\pm \sqrt{36} }{2\cdot 1}


Svar #3
30. juni 2015 af LivaAaa (Slettet)

tak for det, men kan man ikke bruge den metode, som jeg har brugt? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. juni 2015 af mathon

Jo
         regn   x=\frac{-0\pm \sqrt{36} }{2\cdot 1}    færdig!


Svar #5
30. juni 2015 af LivaAaa (Slettet)

okay, tak for det :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. juli 2015 af Soeffi

#0...

f(x)=-\frac{1}{2}x^2+4,5

d=(4,5)^2-4*(-\frac{1}{2})=22,25

Du har: a = -1/2, b = 0 og c = 4,5.

Du har sat: b = 4,5 og c = 1 (idet du udelader at skrive dens værdi i produktet).


Svar #7
01. juli 2015 af LivaAaa (Slettet)

hvordan ved du at c = 4,5 ?  


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. juli 2015 af Soeffi

#7 hvordan ved du at c = 4,5 ?  

Du har: a·x2 + b·x +c. Dvs. a er det tal, der står foran x2, b er det tal, som står foran x og c er det tal som ikke er sammen med et x.


Svar #9
01. juli 2015 af LivaAaa (Slettet)

nårh ja. Mange tak for det :) 


Svar #10
01. juli 2015 af LivaAaa (Slettet)

Kan du ikke lige hjælpe mig med én ting mere. Hvad nu hvis der står:

f(x)=1+\sqrt{x}

Vil a=0, b = \sqrt{x} og c = 1 ?    


Brugbart svar (0)

Svar #11
01. juli 2015 af Soeffi

#10 ... Hvad nu hvis der står:

f(x)=1+\sqrt{x}

Vil a=x^{2}, b = \sqrt{x} og c = 1 ?    

a, b og c kan kun være tal, de kan ikke være variable eller funktioner af variable.

Det, som du har der, kan omskrives til f(x) = 1 + x0,5 og er ikke et polynomium, idet polynomier kun kan have heltallige eksponenter større end eller lig med nul.


Svar #12
01. juli 2015 af LivaAaa (Slettet)

ja okay. Tak for hjælpen 


Brugbart svar (0)

Svar #13
02. juli 2015 af mathon

…her er
                   f(x)\geq 1 og har ingen "rødder".
                   


Skriv et svar til: Rødder i andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.