Matematik

log

02. juli 2015 af hehi (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg sidder og prøver at hjælpe min veninde med en opgave, hvor hun har 10mg som bliver halveret på 24 timer....

jeg tænker selvfølgelig at man kan bruge halveringsformlen, men ved ikke om det er helt korrekt.... 

Når jeg så prøver at skrive det ind i Nspire, skriver den at det er forkert.....

håber i kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juli 2015 af mathon

               m(t)=(10\; mg)\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{24\; h}}

               t=\frac{\log\left ( \frac{m}{10\; mg} \right )}{\log\left ( \frac{1}{2} \right )}\cdot (24\; h)


Svar #2
02. juli 2015 af hehi (Slettet)

m(t) er det så massen/time eller masse/tid


Svar #3
02. juli 2015 af hehi (Slettet)

nååårgh brugte den nederste men har så skrevet den forkert op :D 

men hvordan kan resultatet give - 79,72


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. juli 2015 af mathon

… resultatet kan ikke give - 79,72!

Du har intet oplyst om værdien af m(t) til det tidspunkt, du forsøger at beregne?

men kunne tyde på, at du ønsker at beregne de tidspunkt til hvilket, m(t) = 1 mg

          


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. juli 2015 af mathon

                           t=\frac{\log\left ( \frac{1\; mg}{10\; mg} \right )}{\log\left ( \frac{1}{2} \right )}\cdot (24\; h)=79{,}73\; h


Svar #6
02. juli 2015 af hehi (Slettet)

okay nu jeg forvirret 


Svar #7
02. juli 2015 af hehi (Slettet)

er det så halveret efter79,73timer??? det skulle jo være halveret efter 24timer????


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. juli 2015 af mathon

Efter 79,73 timer er de 10 mg reduceret til 1 mg.


Svar #9
02. juli 2015 af hehi (Slettet)

nåååårgh


Svar #10
02. juli 2015 af hehi (Slettet)

men jeg vil gerne x altså antal timer ind i ligningen, kan man eventuelt det


Brugbart svar (0)

Svar #11
02. juli 2015 af Stats

Jeg sidder og prøver at hjælpe min veninde med en opgave, hvor hun har 10mg som bliver halveret på 24 timer....

jeg tænker selvfølgelig at man kan bruge halveringsformlen, men ved ikke om det er helt korrekt.... 

Når jeg så prøver at skrive det ind i Nspire, skriver den at det er forkert.....

håber i kan hjælpe

Hvad er det du egentlig vil have hjælp til.. Du skriver hvad hun har observeret. Du skriver hvad du har prøvet på. Men du skriver ikke hvad du vil have hjælp til. 

Vil du have funktionsudtrykket?

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #12
02. juli 2015 af hehi (Slettet)

ja det er lige præcis det jeg leder efter


Brugbart svar (0)

Svar #13
02. juli 2015 af Stats

Ok...

Skriv først op hvad man ved... Du har:

y = bax
10 mg = 10 mg ·a0         10 miligram til tiden 0 (dvs. b = 10 mg)

Derefter når der er gået 24 timer, så er værdien halveret. dvs:

(1/2)·10 mg = 10 mg · a24      

Prøv nu at reducere og isolere a i ovenstående ligning

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #14
02. juli 2015 af hehi (Slettet)

så a er 0.971532


Brugbart svar (0)

Svar #15
02. juli 2015 af Stats

Korrekt.

Du kan altid gøre prøve :-)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #16
02. juli 2015 af mathon

              \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{24}}=\left (\left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{1}{24}} \right )^t=0{,}971532^{{\, t}}


             m(t)=(10\; mg)\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{24\; h}}=(10\; mg)\cdot 0{,}971532^{\, t}   bortset fra decimalafrundingen

eller noteret:

            m(x)=(10\; mg)\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{x}{24\; h}}=(10\; mg)\cdot 0{,}971532^{\, x}


Skriv et svar til: log

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.