Debat

Praktik - København

02. juli 2015 af Kritterit (Slettet)

Hej, jeg kunne godt tænke mig, at høre om I kendte til steder, hvor jeg kunne komme i praktik i, gerne helst i København nær Amager. Jeg går i folkeskole pt. og skal have fundet en ny praktikplads.

Helst noget psykologisk anlagt, eller noget journalistisk. Jeg ønsker helst ikke at skulle i praktik med noget vedrørende politik, økonomi, handel og børnehaver. Ellers er I meget velkomne til, at smide et par idéer i kommentarene.

-De haster dog lidt, da den praktikplads jeg skulle have været ved blev aflyst, lidt øv, men det sker jo. Jeg skal i praktik i uge 47, kan dog rykkes hvis det er.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juli 2015 af Eksperimentalfysikeren

Jeg kan kun sige noget om sournalistikken:

Prøv dagbladene: Berlingske, Politiken, Jyllandsposten, Frederiksborg Amts Avis, Information, Ekstrabladet, BT.

Du kan også prøve fagtidsskrifterne. Der findes en del af dem. Det jeg kender bedst er Ingeniøren.

Der er også muligheden med lokalaviser.


Svar #2
06. juli 2015 af Kritterit (Slettet)

#1

Jeg kan kun sige noget om sournalistikken:

Prøv dagbladene: Berlingske, Politiken, Jyllandsposten, Frederiksborg Amts Avis, Information, Ekstrabladet, BT.

Du kan også prøve fagtidsskrifterne. Der findes en del af dem. Det jeg kender bedst er Ingeniøren.

Der er også muligheden med lokalaviser.


Hører de ikke til firmaet, Aller? Hvis så kan de først svare mig i uge 35, hvilket vil være ret sent for mig, at få svar i.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. juli 2015 af bayarea (Slettet)

Fokusér på, hvad du kan forestille dig at lave, når du bliver voksen - og søg inden for det felt. Det lyder umiddelbart til, at du hælder til at blive psykolog eller journalist, kan det passe?

Begge er temmelig brede felter, hvor man kan specialisere sig inden for forskellige fagområder. I forhold til psykologi kan jeg forestille mig, det er svært at finde en folkeskole-praktikplads inden for en del af områderne - ofte er der tale om følsomme oplysninger, og det er ikke lige stedet, man inviterer en 14-15-årig med ind i lokalet. Så det afhænger at, hvilken form for psykologi, der interesserer dig.

I forhold til journalistik skal du virkelig brænde for det. Flere af de store medier bliver kontaktet af mange unge, der gerne vil i en uges praktik, og de skal derfor føle, at du virkelig gerne vil journalistikken - mediet afsætter trods alt en del ressourcer på dig. Nu siger du Amager: Har du overvejet de lokale aviser der? Der er fx Amager Bladet og Lokalavisen Amager. Og ellers ligger en stor del af de danske dagblade og magasiner jo i Kbh-området.

Blot som ekstra info: Hvis du ender med at studere journalistik, undgår du ikke politik og økonomi. Det er trods alt en del af journalistikken, og selvom man kan vælge et andet fagområde efterfølgende, kommer det i hvert fald til at være en del af din studietid. Det er ikke til at komme udenom.

Du spørger i #2, om firmaet hører til Aller. Hvilket firma mener du? Ingeniøren? Ingeniøren er ejet af IDA, Ingeniørforeningen i Danmark. Inden du søger en praktikplads ved dem, synes jeg, du skal læse lidt på deres hjemeside (og evt. også i magasinet) for at få et indtryk af, hvilken form for journalistik, de laver. Det er, som #1 skriver, et fagblad, så det er selvfølgelig fagspecifikt ift. hvad der skrives om. Og hvis du synes, fagområdet er kedeligt, kan det blive en rigtig lang uge: http://www.ing.dk

Og et vigtigt element er måske at beslutte, om du interesserer dig for fx magasinjournalistik - her er størstedelen af de danske magasiner samlet under Aller Media, Egmont, JSL Media og Benjamin Media. Eller om det er fx dagbladene (med de tættere deadlines), der har din interesse.

Held og lykke med søgningen!


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. juli 2015 af Eksperimentalfysikeren

Jeg glemte, at der også er muligheder på TV-kanalerne. TV2 har Lorry, der ligger på Frederiksberg, og DR har til huse på Amager. Hvis du forsøger dig her, bør du skrive din ansøgning, så det fremgår, at du er interesseret i journalistikken og ikke i posering for kameraet.

Man kunne fristes til at tro, at Ingeniøren er for nørder, men det er ikke tilfældet. Den beskæftiger sig meget med samspillet mellem teknik og samfund.

Ser du på Ingeniøren, bør du også se på www.version2.dk.


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. juli 2015 af bayarea (Slettet)

Der er også mulighed for radio - både de nationale DR-kanaler (P1, P3, P6 Beat osv.) og lokalradioen DR P4 København ligger i DR Byen på Amager.

Og Radio24syv ligger mellem Kbh H og søerne.

Så inden for journalistikken er der masser af muligheder - du må bare ud og spørge, om de har lyst til at have dig på besøg.


Skriv et svar til: Praktik - København

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.