Kemi

Opløsning regne opgave

04. juli 2015 af Hijsa - Niveau: 10. klasse

Hvor meget C6H12O6 skal der bruges for at fremstille 3,50 L af en 5,00 % (w/v) opløsning?

Svaret skal give 175 g. Men hvordan kommer man frem til det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. juli 2015 af Toonwire

Udtrykket (w/v)-opløsning betyder 'weight over volume' og regnes i gram per milliliter

Du har fået givet et liter-mål. Blot omregn dette til milliliter og og løs ligningen:

\frac{x ~gram}{3.50\cdot 10^3 ~mL}\cdot 100\% = 5 \%


Svar #2
04. juli 2015 af Hijsa

Mange tak :)


Svar #3
04. juli 2015 af Hijsa

Kan du svare mig på hvorfor denne opløsning betragtes som basisk:

[H3O+] = 1,0·10-10

Har altid troet at Oxoniumioner var syren.


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. juli 2015 af Toonwire

#3

Det er korrekt at oxonium-ionen er en syre (hydronium-ionen er en stærk syre endda med pKs = -1.7).
Men hvis du kigger på hvordan pH er defineret og regnes, kan du nok se sammenhængen:

pH=-log({[H_3O^+]})=-log{(1.0\cdot 10^{-10})}=10>7~~~\Rightarrow~~Basisk

Du kan også se det direkte af koncentrationen. 1.0\cdot 10^{-10} er en meget lav koncentration, dvs. der er meget få hydroner i opløsningen til at danne oxonium-ioner. 


Svar #5
04. juli 2015 af Hijsa

Nåårh nu jeg med! Tak igen! :)


Skriv et svar til: Opløsning regne opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.