Kemi

opløsning regne opgave

04. juli 2015 af Hijsa - Niveau: 10. klasse

Bestem massen (i gram) af den mængde Cl-ioner, der kan holde en opløsning med 10 mmol Mg²? elektrisk neutral.

Ifølge facit skal det give 0,709 g men det kan jeg ikke få :/


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. juli 2015 af Toonwire

Hejsa

Det første du skal indse er, at en reaktion mellem Mg^{2+} og Cl^{-} sker i forholdet 1:2 således, at molekylet bliver elektrisk neutralt. Der skal 2 negative ladninger fra chlor-atomet til at opveje magnesiums dobbelt positive ladning.

Dvs.

\\n(Mg^{2+})=10\text{ mmol } = 0.01\text{ mol } \\ n(Cl^{-}) = 2\cdot n(Mg^{2+}) = 0.02 \text{ mol }

Så skal du bare slå molarmassen for Chlor op i en databog eller det periodiske system.

Benyt formlen

n=\frac{m}{M}~~\Leftrightarrow ~~m=n\cdot M


Prøv om du kan få det til det rette facit nu :)


Svar #2
04. juli 2015 af Hijsa

Arh, der var min fejl! Istedet for at gange stofmængden med 2, så gangede jeg massen med 2 :) 

Tusind tak! :)))


Skriv et svar til: opløsning regne opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.