Kemi

Udregne koncentrationen

15. juli 2015 af Hijsa - Niveau: 10. klasse

I atmosfærisk luft er partialtrykket af N2 = 593 mmHg.
N2 koncentrationen i vand ved ligevægt er 5,3*10-4 mol/L.

Hvad er N2 koncentrationen i ligevægt ved samme temperatur hvis N2-partialtrykket hæves til 1230 mmHg?


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. juli 2015 af mathon

For en gas, som opfylder Henrys lov, indstiller der sig efterhånden en ligevægt
         
                            gas\rightleftharpoons gas\; _{\textit{(aq)}}
ligevægtskonstanten K_H (Henry-konstanten)
er da:
                      K_H=\frac{\left [ N_2\; _{\textit{(aq)}} \right ]}{p_{partial\; N_2}}=\frac{5{,}3\cdot 10^{-4}\; M}{593\; mm\; Hg}

ved samme temperatur med partialtrykket = 1230 mm Hg                     

                       \left [ N_2\; _{\textit{(aq)}} \right ]=\frac{5{,}3\cdot 10^{-4}\; M}{593\; mm\; Hg}\cdot (1230\; mm\; Hg)
                      


Svar #2
15. juli 2015 af Hijsa

Men hvorfor skal henrys lov bruges når jeg jo skal finde koncentrationen? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. juli 2015 af mathon

#2

Fordi Henrys lov siger, at der er ligefrem proportionalitet mellem koncentrationen af den opløste gas og dens partialtryk.


Svar #4
15. juli 2015 af Hijsa

Nåååårh, nu jeg med! Mange tak for hjælpen :) Kan du evt. tjekke en anden opgave jeg tidligere havde spurgt ind til omkring ladning af aminosyre, der har jeg skrevet en mulig løsning til opgaven og vil spørge om det er rigtigt at se på det på denne måde:

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1615319


Skriv et svar til: Udregne koncentrationen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.