Kemi

Redox: Nitrat til ammonium

20. juli 2015 af Arccossintan (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

NO3- har OT:

O = -II

N = +V

NH4+ har OT:

H = +I

N = -III

Jeg har prøvet at afstemme en redoxreaktionsligning, hvor jeg har angivet at N har 8 nedgange, men dette viser sig imidlertid at være ukorrekt. Hvad er antallet af nedgange så?

Mvh. Emil


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juli 2015 af mathon

Nitrat til ammoniak:

              \overset{\mathbf{\color{Red} +5}}{N}{O_3}^-\; \; +\; \; \overset{\mathbf{\color{Blue} 0}}{Al}\; \; \rightarrow \; \; \overset{\mathbf{\color{Red} -3}}{N}{H_3}\; \; \; +\; \; \overset{\mathbf{\color{Blue} +3}}{Al}{(OH)_4}^-
    
        ned   op   antal
N       8               3
Al              3       8

afstemning af op- og nedgange:

              3\, N{O_3}^-\; \; +\; \; 8\, Al\; \; \rightarrow \; \; 3\,NH_3\; \; \; +\; \; 8\, Al{(OH)_4}^-

afstemning af ladning:

              3\, N{O_3}^-\; \; +\; \; 8\, Al\; \; +\; \;5\, OH^- \; \; \rightarrow \; \; 3\,NH_3\; \; \; +\; \; 8\, Al{(OH)_4}^-

afstemning af hydrogen:

             3\, N{O_3}^-\; \; +\; \; 8\, Al\; \; +\; \;5\, OH^- \; \; +\; \; 18\, H_2O\; \; \rightarrow \; \; 3\,NH_3\; \; \; +\; \; 8\, Al{(OH)_4}^-

oxygen stemmer


Svar #2
20. juli 2015 af Arccossintan (Slettet)

Produktet var ikke ammoniak, men ammonium.

Reaktionen forløber således:

Zn+NO_{3}^-\rightarrow Zn^2^++NH_{4}^+


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. juli 2015 af Soeffi

#2. Står der, at reaktionen foregår i surt miljø?


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. juli 2015 af mathon

Nitrat til ammoniumion:

              \overset{\mathbf{\color{Red} +5}}{N}{O_3}^-\; \; +\; \; \overset{\mathbf{\color{Blue} 0}}{Zn}\; \; \rightarrow \; \; \overset{\mathbf{\color{Red} -3}}{N}{{H_4}^+}\; \; \; +\; \; \overset{\mathbf{\color{Blue} +2}}Zn^{2+}\; \; \; \; \; \; \; \mathbf{\color{Magenta} sur}\; opl\o sning
    
        ned   op   antal
N       8               1
Zn              2      4

afstemning af op- og nedgange:

              N{O_3}^-\; \; +\; \; 4\, Zn\; \; \rightarrow \; \; N{H_4}^+\; \; \; +\; \; 4\, Zn^{2+}

afstemning af ladning:

              N{O_3}^-\; \; +\; \; 4\, Zn\; \; +\; \; 10\, H^+\; \; \rightarrow \; \; N{H_4}^+\; \; \; +\; \; 4\, Zn^{2+}

afstemning af hydrogen:

              \! \! \! \! \! \! N{O_3}^-\, _{_{\textit{(aq)}}}\; \; +\; 4\, Zn\, _{_{\textit{(s)}}}\; +\; 10\, H^+\, _{_{\textit{(aq)}}}\; \rightarrow \; \; N{H_4}^+\, _{_{\textit{(aq)}}}\; \; +\; 4\, Zn^{2+}\, _{_{\textit{(aq)}}}\; +\; 3\, H_2O\, _{_{\textit{(l)}}}

oxygen stemmer


Svar #5
21. juli 2015 af Arccossintan (Slettet)

#3: Ja det gør der; jeg beklager den manglede information!

#4: Tak for hjælpen. Min fejl ligger simpelthen i, at jeg er kommet til at afstemme reaktionen med hydroxidioner.


Skriv et svar til: Redox: Nitrat til ammonium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.