Matematik

Bestem koordinatsættet til hvert af de punkter på grafen for f, hvor tangenthældningen er 1,5

27. juli 2015 af LivaAaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

hejsa alle sammen. 

Jeg skal som sagt bestemme koordinatsættet til hvert af de punkter på grafen for f, hvor tangenthældningen er 1,5. Jeg har fået givet en funktion: 

f(x)=\frac{1}{4}x^{2}+ln(x)

Det jeg har gjort først er at differentiere funktionen:

f'(x)=\frac{1}{4}*2x+\frac{1}{x}

f'(x)=0,5x+\frac{1}{x}

Dernæst har jeg sat f'(x)= 1,2, fordi så vil jeg da finde frem til alle de steder hvor tangenthældningen er 1,5, ik? 

0,5x+\frac{1}{x}=1,5

x(0,5+1)=1,5

Jeg er ret sikker på at det som jeg har gjort er forkert, men jeg har brugt nulreglen. dvs. jeg har sat x'erne udenfor en parentes, men så er x = 1,5, hvilket jeg ikke helt forstår.. 

Håber i vil hjælpe mig.  


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. juli 2015 af hesch (Slettet)

0.5x + 1/x = 1.5  er korrekt.

Gang ligningen med x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. juli 2015 af LeonhardEuler

Omskriv 

        0,5x + 1/x           = 1,5              x ≠ 0

        0,5x2 + 1            = 1,5x 

        x2 - 3x + 2          = 0 

        (x - 1)(x - 2)        = 0

Benyt nu nulreglen


Svar #3
27. juli 2015 af LivaAaa (Slettet)

#2

Omskriv 

        0,5x + 1/x           = 1,5              x ≠ 0

        0,5x2 + 1            = 1,5x 

        x2 - 3x + 2          = 0 

        (x - 1)(x - 2)        = 0

Benyt nu nulreglen

hvordan får du 0,5x^2 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. juli 2015 af Flamboyanten (Slettet)

Alle led ganges jo med x.

Svar #5
27. juli 2015 af LivaAaa (Slettet)

nårh okay. Tak for jeres svar :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. juli 2015 af Soeffi

CAS løsning.


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. juli 2015 af Soeffi

Tilføjelse CAS.


Skriv et svar til: Bestem koordinatsættet til hvert af de punkter på grafen for f, hvor tangenthældningen er 1,5

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.