Fysik

Opgaver i nyttevirkning

30. juli 2015 af rolfskov (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa.. Jeg er gået lidt i stå i denne opgave og håber derfor en kan hjælpe lidt.

2. Elkedlen, nævnt overfor, havde en nyttevirkning på 87,2%, og skal benyttes til ar opvarme 1,200 L vand. Elkedlen tilføres 2200W.

a) Beregn effekten, hvormed vandet tilføres varmeenergi.

b) Hvor lang tid tager det at opvarme vandet fra 21 grader til 100 grader?

c) Hvor meget energi skulle tilføres, hvis vandet i stedet skulle opvarmes af en kaffemaskine med virkningsgrad 53,0%?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. juli 2015 af mathon

    a)
              P_{eff}=(2{,}200\;kW )\cdot 0{,}87

    b)

        når der ses bort fra energiudveksling med omgivelserne og benyttes, at \varrho _{vand}=1{,}000\; \tfrac{kg}{L}


              t=\frac{E_{opv}}{P_{eff}}=\frac{(1{,}200\; kg)\cdot (4{,}186\; \frac{kJ}{kg\cdot C})\cdot ((100-21)\; C)}{P_{eff}}

    c)
             E_{til\! f\o rt}=\frac{\left ((1{,}200\; kg)\cdot (4{,}186\; \frac{kJ}{kg\cdot C})\cdot ((100-21)\; C) \right )}{0{,}530}


Skriv et svar til: Opgaver i nyttevirkning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.