Studievalg og videregående studie

Medicin, bøger og sprog

12. august 2015 af ejejejej (Slettet)

Hej

Jeg ville bare lige vide, hvor stor en del af bøgerne på medicinstudiet, der er på engelsk. Og afhænger andelen af engelske bøger af de enkelte semestre?  Er der fx flere danske bøger på de første semestre??

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. august 2015 af MaibritG

Du skal nok forvente, at langt hovedparten - hvis ikke alle - af dine bøger er på engelsk. Sådan er det som regel for studier på universitetet.

Dette link kan måske give dig et hint omkring pensum på medicin: http://www.academicbooks.dk/pensumlister#university=77213&study=600&semester=0 (du skal selv angive hvilket semester, du er interesseret i ude til højre.)

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. august 2015 af Dulugtergrimt

Der findes som regel danske alternativer til de engelske bøger. Da jeg i sin tid var på bachelordelen, var en stor del af pensum i 2. semester (histologi) ud fra en dansk bog (Geneser). På 3. semester er det meste anatomi ud fra danske bøger (Især Finn Bojsen-Møllers bøger). Det samme gør sig gældende for anatomien på 4. og 5. semester, hvor man bruger Tranums bog. På 6. semester er man ude i Medicinsk Kompendium (alternativt FADLs bøger) og de er også danske. Faktisk er der rigtig mange danske bøger på studiet, som indgår i pensum.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. august 2015 af drjuliet (Slettet)

Det er nærmest omvendt, med flest engelske bøger de første semestre og meget få, hvis overhovedet nogen til sidst på studiet. 1 og 2 semester kommer man næppe udenom de engelske, men fra 3 kan meget læses på dansk og fra 6 stort set alt.

Skriv et svar til: Medicin, bøger og sprog

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.