Dansk

Hvad betyder?

13. august 2015 af cake8184 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Antage/antagelse:

Fortrænge/fortrængt:

Ubevidste:

Underbevidste:

Overbevidste:

individ:

overlegen:

overlegehed:

Jeg vil helst gerne få dem forklaret på "børnesprog", da jeg tit ikke får hele foklaringen med, når jeg slår det op i en ordbog 


Svar #1
13. august 2015 af cake8184 (Slettet)

Og hvad betyder:

genstridig

drifter


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. august 2015 af Arccossintan (Slettet)

www.ordnet.dk

Her kan du slå de enkelte ord op, og de vil blive forklaret meget pædagogisk og præcist.


Svar #3
13. august 2015 af cake8184 (Slettet)

Jeg har prøvet men det er bare en smule svært at forstå. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. august 2015 af Eksperimentalfysikeren

individ: Et bestemt meneske i modsætning til meneske som begreb. Gælder tilsvarende for dyr og planter. Musiksmag er individuel betyder, at hvert meneske har sin egen musiksmag.

Ubevidst: Uden at man er klar over, hvad man gør. Man blinker med øjnene flere gange i minuttet. Det er normalt ubevidst, hvilket vil sige, at vi gør det uden først at tænke over det.

Underbevidst: Det er normalt tankevirksomhed, der foregår uden at vi er klar over det. Hvis vi er i gang med noget, kan det ske, at vi pludseligt indser, at der kan være fare på færde, fordi vores hjerne arbejder med andre oplysninger end dem vi er bevidste om og denne virksomhed har afsløret faren.

Fortrænge: Hvis vi kommer ud for noget meget ubehageligt eller dummer os enormt, kan vi somme tider lukke af for hukommelsen, så vi ikke bliver mindet om det forfærdelige, der skete. Det kaldes for at fortrænge det. Det er ikke glemt, men er lukket inde. Desværre kan det så ske, at dette forfærdelige som ligger gemt kan påvirke os så der er ting, vi ikke kan uden at vi ved, hvorfor. En meget lille pige kan være blevet skræmt af en arrig hund. I årene efter kan hun ikke huske noget om hunden, men hun går i panik, når hun møder en hund.

Antage: Acceptere. I fysikken benyttes antagelser meget. F.eks. et forsøg, hvor to lodder  er hængt op i enderne af en snor, der er lagt op over  et hjul. Der vil være lidt stivhed i snoren, hjulet har lidt gnidningsmodstand mod akslen, luften giver lidt modstand mod loddernes bevægelse. Når vi skal regne på det, vil vi normalt regne somom disse små værdier er nul, vi antager, at de er nul. Vi accepterer, at værdien nul er brugbar. Et kunstværk kan blive antaget til en udstilling, en bog antaget til udgivelse og en person antaget til en stilling. Vi accepterer, at kunstværket er godt nok til udstilling...

Overlegen 1: En tennisspiller er overlegen, hvis han/hun vinder stort over modstanderne. Tilsvarende er en student med lutter 12-taller overlegen. En elev, der kan klare et fag uden at læse på faget er overlegen i faget.

Overlegen 2: En person kan vigte sig af at være overlegen (1) uden nødvendigvis at være det. En sådan person kalder man også (ofte nedladende) for overlegen.


Svar #5
13. august 2015 af cake8184 (Slettet)

mange tak for hjælpen 


Skriv et svar til: Hvad betyder?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.