Psykologi

Forklaring

13. august 2015 af cake8184 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvad vil de sige at man:

Efterrationaliserer, finder forklaringer efterfølgende, der passer på det faktisk skete


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. august 2015 af Stats

Øhm....

Det står der jo...'

Rationelt = fornuftigt

Rationalisere = finder det fornuftige

Efterrationalisere = finder forklaringer efterfølgende, der passer på det faktisk skete..

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. august 2015 af Eksperimentalfysikeren

Efterrationalisere betyder, at man efter en begivenhed kommer med en forklaring i retning af: "Jamen, det kunne man da sige sig selv." Man påstår, at man kunne have forudset begivenheden inden den fandt sted.

Der ligger i udtrykket, at man mener, at den, der efterrationaleserer, ikke har belæg for udtalelsen.


Skriv et svar til: Forklaring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.