Fysik

hjælp

20. august 2015 af dopplerfe (Slettet) - Niveau: A-niveau


Svar #1
20. august 2015 af dopplerfe (Slettet)

Primært opgave c)


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. august 2015 af Soeffi

#0. 75% af benzinens energi går tabt i form af varme. 25% omsættes til mekanisk energi. Ved en konstant hastighed på 110 km/t er der ingen acceleration og den mekaniske energi bliver derfor udelukkende brugt til at overvinde friktionen. Dvs. du regner friktionen ud i b) og bruger dette tal i c).


Svar #3
20. august 2015 af dopplerfe (Slettet)

#2

Jeg udregnede den mekaniske effekt i b)?

E = ~ 18kW


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. august 2015 af Soeffi

#3 Jeg udregnede den mekaniske effekt i b)? E = ~ 18kW

Det er muligvis rigtigt, men ved nærmere eftertanke er det ikke det, man skal bruge i c). Du skal finde en friktionskraft som nok kan antages at være konstant. 

c) I løbet af 100 km bruger bilen 8 liter benzin med en brændværdi på 3,11 · 107 J hvoraf 25% bruges til at overvinde friktionen. Friktionens arbejde er lig med Ff gange 100.000 meter over samme strækning. Man får:

8L\cdot 3,11\cdot 10^{7}J/L\cdot 0,25=F_{f}\cdot 100.000m\Rightarrow

F_{f}=\frac{8L\cdot 3,11\cdot 10^{7}J/L\cdot 0,25}{100.000m}\Rightarrow F_{f}=622N

Tyngdekraftens komposant på bilen er 1.450kg·9,82m/s2·sin(v) = 14.239N·sin(v), hvor v er vejens hældning.

For at tyngdekraften skal kunne overvinde friktionen skal der gælde:

622N = 14239N·sin(v) => sin(v) = 622/14239 => sin(v) = 0,0437 => v=sin-1(0,0437) = 2,5º.


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. august 2015 af Soeffi

#4...Tyngdekraftens komposant på bilen i bevægelsesretningen er...

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. august 2015 af mathon

eller forklaret:
 
Tid t for med farten 110 km/h at tilbagelægge 100 km

           t=\frac{100\; km\cdot 3600\; s}{110\;km}=3272{,}73\; s

På denne tid forbruges 8 L benzin
dvs effekten
                        P=\frac{(8\; L)\cdot (3{,}11\cdot 10^7\; \frac{J}{L})}{3272{,}73\; s}=76022{,}2\; W
med fremdrifteffekten:
                        P_{frem}=\left (76022{,}2\; W \right )\cdot 0{,}25=19005{,}6\; W
Ved kørsel på skråplanet med samme fart v skal tyngdekraftkomposanten parallelt med skråplanet levere
samme effekt:
                             P_{frem}=F_{parkom}\cdot v

                             F_{parkom}=\frac{P_{frem}}{v}

                              m\cdot g\cdot \sin(\alpha )=\frac{P_{frem}}{v}         hvor \alpha er skråplanets vinkel med vandret.

                              \alpha =\sin^{-1}\left ( \frac{P_{frem}}{v\cdot m\cdot g} \right )

                             

        \alpha =\sin^{-1}\left ( \frac{19005{,}6\; \frac{Nm}{s}}{\left ( 30{,}5556\; \frac{m}{s} \right )\cdot\left ( 1450\; kg \right )\cdot \left ( 9{,}82\; \frac{N}{kg} \right )} \right )=2{,}5^{\circ}
                      
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. august 2015 af mathon

skr\aa plan erstattes af skr\aa \; vej


Svar #8
24. august 2015 af dopplerfe (Slettet)

#6 

Hvor fik du m*g*sin(x) fra?

Og ved dine 19 tusind har du skrevet Nm/s ? Er det ikke forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. august 2015 af mathon

Tegn selv et skråplan og indtegn tyngekraftens komposanter, når planets vinkel med vandret er \alpha ^{\circ}.

Enheder:
                    W=\frac{J}{s}=\frac{Nm}{s}


Brugbart svar (1)

Svar #10
25. august 2015 af Stats

Haha... Hva fanden??

Er jeg den eneste der ser dette.

The image you are requesting does not exist or is no longer available

imgur.com

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.