Fysik

Kirchhoffs 1. lov

21. august 2015 af Arccossintan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg forstår godt fænomenet, at ladning hverken ophober sig eller forsvinder, og jeg forstår ligeledes Kirchhoffs 1. lov. Jeg undrer mig blot over, om ladningen ved et forgreningspunkt fordeles ligeligt? Det må den da gøre, ellers vil det da være noget mere vanskeligt at udføre beregninger på et kredsløb, hvori strømstyrkens værdi indgår.

Mvh. Emil


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2015 af peter lind

Den fordeles i almindelighed  ikke ligelig. Hvordan den fordeles er afhængig af modstandene i kresløbet


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. august 2015 af hesch (Slettet)

#0: Du kan jo prøve at finde spændingen i knudepunktet mellem R1, R2, R3 og strømmene I1, I2, I3 her:


Du skal blot opstille een knudepunktsligning.


Svar #3
21. august 2015 af Arccossintan (Slettet)

#2 Men i denne model, er der to strømkilder. Lægger man så bare de to spændinger sammen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. august 2015 af hesch (Slettet)

#3:  Det er to spændingskilder.

Af pilretninger på billedet kan du se, at:

-I1 + I2 - I3 = 0.

Kald knudepunktsspændingen U, og prøv at skrive disse strømme på anden vis.


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. august 2015 af hesch (Slettet)

Jeg skal nok vise dig hvordan, hvis du gi'r op.   :)


Svar #6
21. august 2015 af Arccossintan (Slettet)

Jeg har ikke fanget det med eldiagrammer, så du må gerne vise, hvad du mener :)

I øvrigt så synes jeg, at læren om elektricitet generelt er noget underligt og abstrakt. Formlerne og udenadslæren er easy peasy, men jeg synes bare aldrig, at bøgerne giver en noget overblik over, hvordan det hele hænger sammen, og det er virkelig dybt frustrerende.


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. august 2015 af hesch (Slettet)

Du skal lige have en referencespænding på ( 0V ). Man kan jo sige, at knudepunket mellem B1, R2, B2 har spændingen 0V.

-I1 + I2 - I3 = 0.     =>    ( brug ohms lov )

-( U - 28V ) / R1 + ( 0V - U ) / R2 - ( U - 7V ) / R3 = 0

Bestem nu U  ( een ligning med een ubekendt ).

Indsæt herefter U i sidste ligning og bestem herved I1, I2 og I3.

Bemærk at ved opstilling af Kirchhoff's ligninger, skal man være yderst omhyggelig med fortegn/pilretninger.


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. august 2015 af hesch (Slettet)

#7:  Hov, gul farvningsfejl:  Det skal farves:

- I1 + I2 - I3 = 0.     =>    ( brug ohms lov )

- ( U - 28V ) / R1 + ( 0V - U ) / R2 - ( U - 7V ) / R3 = 0

Resultat:  U = 8V , I1 = -5A , I2 = -4A , I3 = 1A


Skriv et svar til: Kirchhoffs 1. lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.