Fysik

Døgnets længde og Solens størrelse

22. august 2015 af ntrbd (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgavevejledningen er vedhæftet.

Jeg har beregnet Solens diameter, d, og vinklen, w, som solbilledet har rykket sig.

Hvordan kan jeg bruge ovenstående data til at beregne døgnets længde?

Altså:

a) Beregn døgnets længde

Pft.
 

Vedhæftet fil: JournalSolensDiameter.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
22. august 2015 af peter lind

Solen har flyttet sig vinklen w i tiden t. Vinkelhastigheden er så u = w/t. Når der er forløbet 1 døgn har solen flyttet sig 360º. altså  u*1døgn = 360º


Svar #2
22. august 2015 af ntrbd (Slettet)

Tusinde tak. Det hjalp meget at få ord på.

Jeg vil straks sætte igang.

- Øv! Jeg kan ikke hitte ud af det.

Jeg får det til: u = 35,9º/954 sekunder = 0,037 sekunder og det giver jo ingen mening.

Jeg forsøgte desuden både i minutter og timer, men det hjalp ikke bedre.


Svar #3
22. august 2015 af ntrbd (Slettet)

Nååå, jeg skulle gange resultatet med de 360º - jup!

13 timer på et døgn passer alligevel bedre end mit første bud.


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. august 2015 af peter lind

Nu har jeg ikke dine oprindelige data eller andre detaljer; men rent umiddelbart ser det ud til at der er noget i retnig af en faktor 2 galt


Skriv et svar til: Døgnets længde og Solens størrelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.