Fysik

Hjælp til opgave

22. august 2015 af Teko123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er det nogen der kan hjælpe mig med denne opgave? jeg har vedhæft et billede af opgaven.

Jeg tænker mest på spørgsmål C i opgaven.

Vedhæftet fil: IMG_20150822_221212.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2015 af hesch (Slettet)

Ad a):  Ved 0º og 180º kan der ikke sættes polaritet på A og B, for begge spændinger er 0V

Dine polariteter ser i det mindste systematisk korrekte ud ( kan aldrig huske alle disse højrehåndsregler ) ved 45º hhv. 90º hhv. 225º.

Ad c):  Umax = ( dψv / dt )max , ψv = flux * vindinger.

Ad d):  Ueff = Umax / √2   ( ved sinusformet kommutering ).


Svar #2
23. august 2015 af Teko123 (Slettet)

Det vil så sige c) = 0,001*325=0,325 V

Det virker bare helt forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. august 2015 af hesch (Slettet)

Der står 0,001 Wb / ms.


Svar #4
23. august 2015 af Teko123 (Slettet)

Ja det stemmer. men det står ikke noget i opgaven om hvor meget Hz spolen er eller hvor mange ms..

Nu er jeg lige begyndt at lære om vekselspænding, så jeg ved ikke så meget om det.


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. august 2015 af hesch (Slettet)

Gentager:  Umax = ( dψv / dt )max , ψv = flux * vindinger.

Men det er jo klart, at når omdrejningstallet ( dermed Hz ) sættes op, vil dψv / dt  også stige.

Så disse Hz er der taget højde for.

Flux-vindings ændringen per tid er angivet ved 0,001 Wb/ms i opgaven. Den beregnede inducerede spænding er en øjebliksværdi, ikke en effektivværdi over en elektrisk periode.


Skriv et svar til: Hjælp til opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.