Fysik

CO- atom

24. august 2015 af LouiseJense (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen, der ville hjælpe mig med at forklare c og d? 

En Co-kanon indeholder 43 g Co-60. massen af et Co-atom er 59,9u. 

a) hvad er et Co-atoms masse i g? 
 = 4,32 · 10^23 
b) hvor mange Co-atomer er der i kanonen? 
 = 4,17·10^-9
*Halveringstiden for Co-60 er 5,27 år. 
= 1,80·10^15 


c) hvor stor er aktiviteten i kanonen? 

d) hvor stor er aktiviteten 12 år senere? 


Svar #1
24. august 2015 af LouiseJense (Slettet)

Nogen, der kan hjælpe? det er lidt akut :(


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. august 2015 af Pyrros

Vil denne tråd hver til gavn for dit problem?


Svar #3
24. august 2015 af LouiseJense (Slettet)

Jeg har prøvet at kigge, men forstår det ikk helt :(


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. august 2015 af Pyrros

#3

Jeg har prøvet at kigge, men forstår det ikk helt :(

Nej, det gør jeg heller ikke... Jeg vil tro at man skal regne 5,27*365,25*24*60*60 ud eller noget i den stil.


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. august 2015 af peter lind

c)   A0 = |dN/dt|  = k*N hvor  A er antal kerner

d) A(t) = A0e-k*t  = A0(½)t/T Hvor T er halveringstiden


Skriv et svar til: CO- atom

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.