Naturvidenskabeligt grundforløb (NVG)

Afbrænding af fyrfadslys

26. august 2015 af AnnaDD (Slettet)

Opgaven lyder: 

Beregn, hvor meget energi lyset omdanner pr. sekund, dvs. lysets effekt, ved at benytte:

Ved afbrænding af 1 g stearin frigøres 37 kJ = 37000 Joule

Effect\frac{energi}{tid}, hvor energi måles i J, tid i sekunder og effekt i W (Watt). 

pr. minut brænder fyrfadslyset 0,05 g


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2015 af mathon

        P=\left(0{,}05\; \frac{g}{60\; s}\right)\cdot \left ( 37000\; \frac{J}{g} \right )


Skriv et svar til: Afbrænding af fyrfadslys

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.