Kemi

Kemisk ligevægt

26. august 2015 af hanshansen123456 (Slettet) - Niveau: A-niveau

5 mol ammoniak og 2,3 mo dihydrogen blandes i en lukket beholder, hvorefter følgende reatkion forløber til ligevægt:

N2(g)    + 3H2(g)   ->  2NH3(g)

Ligevægtskonstaten er 4,3 (mol/L)-2 ved den pågældende temperatur. Beholdens volumen er 75 liter.

Beregn koncentrationen af de tre stoffer ved ligevægt.

Jeg siger på bar bund her, og hvis nogle kunne forklare det i detaljer, ville jeg blive over lykkelig =)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2015 af Serotonin (Slettet)


Sig endelig til, hvis der er noget du ikke forstår c:


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2015 af mathon

Ligevægtsbrøken
                                    \frac{\left [ NH_3 ]^2}{\left [ N_2 \right ]\cdot\left [H_2 \right ]^3}=K_c

                                    \frac{n(NH_3)^2}{n(N_2)\cdot n(H_2)^3}\cdot V^{2}=4,3\; M^{-2}

                                   \frac{(2x)^2}{(5-x)\cdot (2{,}3-3x)}\; mol^{-2}=\frac{\left ( 4{,}3\; \left (\frac{mol}{L} \right )^{-2} \right )}{(75\; L)^2}\;\;\;\;\;0<x<\tfrac{2{,}3}{3}

                                          x=0{,}088838

     Ligevægtskoncentrationer:

                                   \begin{array} {|c|c|} \hline N_2&\frac{(5-x)\; mol}{75\; L}=0{,}065482\; M\\ \hline H_2&\frac{(2{,}3-3x)\; mol}{75\; L}=0{,}027113\; M\\ \hline NH_3&\frac{2x\; mol}{75\; L}=0{,}002369\; M\\ \hline \end{array}

                                               


Svar #3
31. august 2015 af hanshansen123456 (Slettet)

Hvofra kommer du med V2?


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. august 2015 af mathon

#3

                               \frac{\left [ NH_3 ]^2}{\left [ N_2 \right ]\cdot\left [H_2 \right ]^3}=K_c

                                \frac{\left (\frac{n_{NH_3}}{V} \right )^2}{\left (\frac{n_{N_2}}{V} \right )\cdot \left (\frac{n_{H_2}}{V} \right )^3}=

                              \! \! \! \! \! \! \frac{\left (\frac{n_{NH_3}}{V} \right )^2}{\left (\frac{n_{N_2}}{V} \right )\cdot \left (\frac{n_{H_2}}{V} \right )^3}=\frac{{n_{NH_3}}^2\cdot V^{-2}}{n_{N_2}\cdot V^{-1}\cdot (n_{H_2})^3\cdot V^{-3}}=\frac{{n_{NH_3}}^2}{n_{N_2}\cdot {n_{H_2}}^3}\cdot V^{-2+1+3}=

                                                                   \frac{{n_{NH_3}}^2}{n_{N_2}\cdot {n_{H_2}}^3}\cdot V^{2}=K_c


Skriv et svar til: Kemisk ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.