Kemi

Mængdeberegninger

27. august 2015 af CelineB (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har fået nogle repitionsspørgsmål omkring mængdebregninger i kemi, men har rimelig svært ved at se, hvordan jeg skal starte..

Beregn, hvor meget NaCl der skal afvejes for at lave 1 L af en 50 M opløsning (Hint n = V C) 

Håber nogle kan forklare, hvordan jeg skal starte. Det ville være en kæmpe hjælp :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2015 af mathon

Har du skrevet hele teksten?

…for at lave 1 L \mathbf{\color{Red} x}-molær opløsning af en 50 M opløsning.

    Hvad er \mathbf{\color{Red} x}?


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. august 2015 af Soeffi

#0 ...hvor meget NaCl der skal afvejes for at lave 1 L af en 50 M opløsning...

Er du sikker på, at det er 50 M, det lyder af meget? Du skal bruge formlerne:

n(NaCl)=V(opl\o sning)\cdot C(NaCl)\;og

m(NaCl)=n(NaCl)\cdot M(NaCl)

m(NaCl) er massen af NaCl, som skal afvejes.


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. august 2015 af mathon

Står opgaveteksten til troende
NaCl:

      1\; mol=58{,}45 \; g

       50\; mol=50\cdot \left (58{,}45 \; g \right )     

              


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. august 2015 af mathon

For at lave 1 L \mathbf{\color{Red} x}-molær opløsning af en 50 M opløsning
benyttes:
                          V\cdot \left(50\;M \right )=(1\;L)\cdot \left(x\;M\right)

                          V=\left(\frac {x}{50} \right )\;L


Skriv et svar til: Mængdeberegninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.