Matematik

Ligning med brøk

27. august 2015 af Phil2992 (Slettet) - Niveau: C-niveau
Nogle der kan hjælpe med at løse følgende ligning:

X-1/x+3= x-2/x+1

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2015 af SuneChr

Gang over kors.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2015 af alexandersvanholm

\frac{x-1}{x+3\:}=\frac{x-2}{x+1}

\left(x-1\right)\left(x+1\right)=\left(x-2\right)\left(x+3\right)

x^2-1=x^2+x-6

x^2-1-\left(x^2+x-6\right)=x^2+x-6-\left(x^2+x-6\right)

5-x=0

-x=-5

\frac{-x}{-1}=\frac{-5}{-1}

x=5


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2015 af Eksperimentalfysikeren

#0:

Husk parenteserne! Det, du har skrevet, passer ikke med den udregning, som er vist i #2. Jeg vil gætte på, at meningen er den, som #2 har brugt, men det er ikke det, der står. Hvis ma løser ligningen som den står, giver den x=-1/2.


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. august 2015 af SuneChr

# 3
Ja, - det, du påpeger, er generelt sjuskeri for nogen, som stiller opgaveteksten. Der er endnu en bemærkning til # 0; der opereres med både stort X og lille x.
\frac{X-1}{x+3}=\frac{x-2}{x+1}   eller  X-\frac{1}{x}+3=x-\frac{2}{x}+1
Bemærkning til trådstarter og øvrige brugere: Retskrivningen siger os, at man begynder med stort efter f.eks. punktum. Men dette gælder ikke for matematiske symboler, variable, konstanter m.m.


Skriv et svar til: Ligning med brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.