Matematik

Hvilke funktioner er funktionen sammensat af?

28. august 2015 af 321bj (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan løser jeg den første opgave (det første spørgsmål i den)?

Jeg ved godt at for at sammensætte funktionen indsætter man funktion 2 på x'ets plads i funktion 1. Men der er vel en metode til at gøre det bagfra, som jeg mener jeg skal gøre her i opgaven?

Vedhæftet fil: aa.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

f(x) = √x

og

g(x) = 2x + 4


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2015 af Stats

Opgave teksten
Givet 3 funktioner. f(x)=x^2-4, \ g(x)=-x+3, \ h(x)=\sqrt{2x+4}

Bestem hvilke 2 funktioner h(x) er sammensat af og angiv h(x)'s Dm og tegn den.

Beregn f(2), f(4), g(2), g(5) og h(6)

Bestem forskriften for f(g(x)) og angiv dennes definitionsmængde, tegn den.

Bestem h(f(x)) og angiv dennes definitionsmængde, tegn den.

Bestem forskriften for f-1(x) og tegn den i sammen koordinatsystem som f(x) og symmetri linjen y=x, for at vise spejlingen.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2015 af mathon

               i(x)=2x+4

               j(x)=\sqrt{x}

                h(x)=\left (j{\circ}i \right )(x)=j(i(x))=\sqrt{i(x)}=\sqrt{2x+4}

                Dm(h)=\left [ -2; \infty\right ]


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. august 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Hvis man sidder til eksamen og ikke kan finde ud af sådan en opgave, kan man bare skrive

i(x) = √(2x + 4)

j(x) = x

h(x) = j(i(x))


Svar #5
28. august 2015 af 321bj (Slettet)

men hvordan beregner jeg hvilke 2 funktioner, h(x) er sammensat af? er det så simpelt som i svar #1 ?


Svar #6
28. august 2015 af 321bj (Slettet)

ok tak for hjælpen, jeg troede bare, det var mere kompliceret


Skriv et svar til: Hvilke funktioner er funktionen sammensat af?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.