Matematik

Hvad har jeg gjort forkert her

28. august 2015 af snylt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej denne opgave 

rafen viser befolkningstallet for Gedser i perioden 1900-2008 (opgjørelse pr. 1. januar).

i en model antages det, at befolkningstallet kan beskrives ved funktionen

f(x)= -0.164x2 + 18,9x + 710,

hvor f(x) er befolkningenstallet til tiden x (antal år efter 1900).

a) benyt modellen til at bestemme, hvor stort befolkningstallet i Gedser var, da det var størst, og hvornår befolkningstallet i Gedser bliver 200.

JEG VED, at man skal benytte toppunktsformlen for at finde, hvor stort befolkningstallet var.

Jeg har gjort sådan her, da jeg vil finde d.

d=b2-4ac=18,92-4*(-0,164)*710=357,21-465,76 = -108,55

Kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2015 af mathon

                        f_{max}=\mathbf{\color{Red} \frac{-d}{4a}}=\frac{4ac-b^2}{4a}=\frac{4\cdot (-0{,}164)\cdot 710-18{,}9^2}{4\cdot (-0{,}164)}\approx 1255


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2015 af 321bj (Slettet)

Jeg har også brug for hjælp til at få forklaret, hvordan man løser denne logaritme ligning: 9x - 103x - 24 = 0. Jeg ved godt, den skal omskrives til en kamufleret andengradsligning, men jeg kan ikke se, hvad jeg skal gange med for at gøre den til det.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2015 af 321bj (Slettet)

Undskyld jeg skrev til det forkert indlæg ups


Skriv et svar til: Hvad har jeg gjort forkert her

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.