Matematik

Er dette korrekt?

28. august 2015 af snylt (Slettet) - Niveau: B-niveau

I 1996 var der ifølge Sundhedsstyrelsen 113 570 diabetikere i Danmark. Efter 1996 er
antallet af diabetikere i Danmark steget med 7,1% pr. år.


a) Opstil en model, der beskriver udviklingen i antallet af diabetikere i Danmark efter
1996.

f(x)=K*a^x=113570*?(1*0,071?^x)

b) Bestem fordoblingstiden for antal diabetikere i Danmark.

Her er jeg i tvivl, hvor a kommer fra? (Jeg vil nemlig bruge formlen for fordbolingstallet)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2015 af Stats

I opgave a.
Prøv denne formel:

f(x) = b·(1 + r)x = b·ax 

hvor r er stigning i procent.
og b er værdien til tidspunktet 0.

I opgave b.
Anvend formlen for fordoblingskonstanten

T2 = ln 2 / ln a

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2015 af Stats

a = (1 + r)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #3
29. august 2015 af snylt (Slettet)

Tak for dit svar.

Har dette i b'eren:  (log?(2))/(log?(1*0,071))

Den vokser med 7,1% om året, skal man så skrive 0,071 eller? Og er det korrekt?


Skriv et svar til: Er dette korrekt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.